Rösta på Moderaterna!

Vi måste fortsätta hela valdagen att samtala med alla vi kan om vad det här valet gäller – och vid behov förklara vad det inte gäller. Det här valet handlar om jobben, det gäller inte om vi ska satsa på välfärd eller skattesänkningar.

Ingen föreslår nedskärningar i välfärden. Alla föreslår höjda statsbidrag till kommuner och landsting, som ansvarar för vården, omsorgen och skolan. År 2010 har kommuner och landsting 38 miljarder kronor mer att satsa på välfärden än 2006 tack vare Alliansens politik (höjda statsbidrag, sänkta arbetsgivaravgifter m m).

Sveriges statsfinanser hör till Europas starkaste. Av EU:s nära 500 miljoner invånare lever nu tio miljoner i länder som inte står inför nedskärningar och skattehöjningar. Nio miljoner av dem bor i Sverige. Sverige kommer att ha balans i statsbudgeten år 2011 och överskott från och med 2012 – med skattelättnaderna från den gångna mandatperioden kvar. Tack vare Anders Borg och Alliansen har Sverige en unikt gynnsam situation och ett utrymme för reformer.

Det är enbart Alliansen som har en sammanhållen jobbpolitik. Vi gör det mer lönsamt att arbeta, skapar drivkrafter för företagen att anställa och ökar drivkrafterna att investera i Sverige. De rödgröna vill höja skatten för nästan alla som jobbar, göra det mycket dyrare att ha unga anställda och göra det mindre förmånligt att investera i Sverige. Vad ger flest nya jobb?

En röst på Moderaterna är också en röst på en stabil, trygg och ansvarsfull majoritetsregering. Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna.

Visst har Socialdemokraterna spelat en viktig roll för Sverige. De har drivit fram viktiga välfärdsreformer och värnat full sysselsättning. Men nu är det annorlunda. I dag är det Alliansen som står upp för ansvar och ordning i statsfinanserna och som inte ger sig i kampen för full sysselsättning. Därför är Moderaterna nu Sveriges enda arbetarparti.

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s