Besöksdag på tema mäns våld mot kvinnor

 Dagen började på polisstationen i Motala. Det är uppenbart att polisen tar frågor om våld i nära relationer på stort allvar. Ändå finns mycket kvar att göra och polisen hade många intressanta idéer för framtiden.

Därefter besöktes Linköpings kvinnorjour ”Ellinor” (bilden). Alla jourkvinnor kunde inte vara med på bild, men bilden på mig och Mia visar den trevliga stämningen under mötet trots det allvarsamma ämnet. Kvinnornas engagemang imponerar.

Sist på dagen besöktes Frideborgs verksamhet i Norrköping. Med på mötet fanns personal från barnverksamheten, från kvinnoverksamheten och från enheten som hjälper män som vill sluta använda våld. Tillsammans gav de en bra helhetsbild av problematiken från olika perspektiv. En affisch på väggen hos Frideborg får tjäna som en sammanfattning av dagens intryck: det är aldrig kört.

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Besöksdag på tema mäns våld mot kvinnor

 1. Bo skriver:

  För det första är begreppet mäns våld mot kvinnor generaliserande och bör inte användas. Dessutom läste jag nyligen i UNT att i Uppsala var 2009 40 % av anmälningar om våld i nära relationer från män mot kvinnor. Du bör tänka bredare och inte se detta endast som feminister gör. Eller?

  • Andreas Norlén skriver:

   Tack för din kommentar Bo. Det var en intressant siffra på kvinnors våldsamhet mot män du lyfter, men du får gärna visa mer precist var du hittat den.

   Hur som helst är det självklart att vi aldrig kan acceptera våld i relationer oavsett om det är en man eller en kvinna som står för våldet. Däremot medför mäns våld mot kvinnor en oerhört hög kostnad för både kvinnorna och samhället. Detta eftersom våldet generellt är avsevärt grövre när en man utsätter en kvinna än när förhållandet är det omvända.

   Man måste välja sina strider, och för mig är det här en prioriterad fråga. Om du istället vill göra en insats för utsatta män är det på alla sätt hedersamt och jag önskar dig lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s