800 företag och 1000 nya jobb skapades av RUT under 2011

Ett trevligt pressmeddelande från Företagarna: Företagarnas beräkningar visar att RUT-avdraget har skapat drygt 1000 nya arbetstillfällen under 2011 och antalet företag som är verksamma på RUT-marknaden nu är fler än 14300 stycken. I Norrbotten ökar användningen med 28 procent, vilket är snabbast i landet.

-RUT-användningen har ökat i hela landet och framgångarna visar att avdraget borde utvidgas för att underlätta för fler och nya företagare, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna.

Företagarna föreslår att avdraget utökas för att inkluderar till exempel markarbeten, IT-tjänster och servering. Tjänstemarknaden är en tillväxtsektor och en naturlig fortsättning är att utveckla nya möjligheter till företagande.

– Rut-avdraget belastar inte långsiktigt de offentliga finanserna och underlättar dessutom för många för att få en stressig vardag att fungera, säger Elisabeth Thand Ringqvist. Avdrag för hemtjänst är ett exempel på ett område som skulle kunna omfattas av RUT-avdraget.

Totalt sett har RUT-avdraget under 2011 motsvarat drygt 6100 heltidsjobb, jämfört med 5100 under föregående år. Som tidigare undersökningar visat är det dessutom i hög grad personer som stått långt från arbetsmarknaden som fått jobb. Företagarnas beräkningar baseras på Skatteverkets statistik från januari till och med första veckan i december 2011. Avdragsutbetalningarna har ökat med cirka 20 procent, liksom antalet personer som använder RUT.

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s