Alliansen vann partiledardebatten!

Det var tydligt att Alliansen vann partiledardebatten ikväll. Det finns ett regeringsalternativ och det är Alliansen. I övrigt kom splittrade besked från en opposition som inte är redo att ta ansvar för Sverige. Här är några kommentarer kring några av kvällens debattämnen.

Sjöstedt vill förbjuda vinst i välfärdsföretag. Han säger det inte, men det betyder att förbjuda nästan alla alternativa utförare i välfärden och därmed en återgång till offentliga monopol.

Idag betalar den som efter lång och kvalificerad utbildning får en bra lön hög skatt på lönen och mer än hälften i skatt på varje inkomstökning. När Löfven vill trappa ner jobbskatteavdraget för den som har bra lön innebär det att det skulle löna sig än mindre att utbilda sig o anstränga sig. Det är vänsterpopulism och det vore illa för Sverige om den genomfördes.

Stefan Löfven var närmast obegriplig om kärnkraften. Det finns en kontroversiell fråga i svensk energipolitik – ska det bli tillåtet att ersätta gamla kärnreaktorer med nya, eller inte? En enda fråga. Den har Alliansen svar på och svaret är ja. Löfven hummade mångordigt men hade inget svar. Inget.

Björklund berättar om Alliansens omfattande och historiska skolreformer. Sjöstedt försöker slå i tittarna att skolans problem beror på att det finns olika former av skolor. Vilken pseudodebatt vänstersidan försöker föra. Alliansen står för kunskap i kvalité i skolan.

Fredrik Reinfeldt: "När Jonas Sjöstedt vill strypa all vapenexport till alla länder, talar han då för Stefan Löfven?"

Göran Hägglund: "Jag tvivlar inte på att Jonas Sjöstedt har politiken för alla utgifter han räknar upp. Problemet är att han inte har inkomsterna."

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s