Ökat reformutrymme ska satsas på investeringar för fler jobb

Du har väl inte missat att svensk ekonomi står stark och att det finns utrymme för tillväxtreformer i höstens statsbudget? Här följer Finandepartementets pressmeddelande om detta:

Svensk ekonomi visar motståndskraft. Sveriges position som ett av de länder i Europa med starkast offentliga finanser ger utrymme för ökade investeringar för fler jobb i växande företag samtidigt som politiken fortsatt ska verka för minskat utanförskap och fler vägar till jobb för dem som står långt ifrån arbetsmarknaden.

– Sverige har lyckats försvara och förstärka sin starka ställning. Det gör att vi, trots flera år med internationell oro, har ett reformutrymme som kan satsas på investeringar för fler i arbete, sade finansminister Anders Borg vid en pressträff på Harpsund … där han presenterade Finansdepartementets augustiprognos.

Oro och turbulens i Europa bidrar till en svag internationell efterfrågan som dämpar tillväxten i Sverige under 2012. Svensk arbetsmarknad utvecklas svagt under återstoden av 2012 för att gradvis förbättras framöver. Kombinationen av bräckliga banksystem och sköra statsfinanser på flera håll i Europa gör att risken för en sämre utveckling alltjämt dominerar. Det gör att behovet av säkerhetsmarginaler även fortsatt föreligger för att kunna möta en eventuell fördjupad kris.

Ordning och reda i statsfinanserna och motståndskraftig svensk ekonomi gör att utrymmet för reformer bedöms ha ökat. Det öppnar för ökade investeringar samtidigt som tillräckliga säkerhetsmarginaler värnas för att hantera risken för en fördjupad europeisk skuldkris. I fokus för den ekonomiska politiken står att motverka krisens effekter för jobb och välfärd samtidigt som Sveriges långsiktiga tillväxtförmåga ska fortsätta att stärkas och fler komma i arbete. I Budgetpropositionen för 2013 kommer regeringen bland annat att föreslå satsningar på infrastruktur, forskning och förbättrat investeringsklimat som ger jobb, tillväxt och ökad välfärd. I Budgetpropositionen för 2013 kommer regeringen också göra satsningar för att skapa fler vägar till jobb för unga.

– Tillväxtmarknader i andra delar av världen kommer spela en allt viktigare roll för jobben i Sverige. För att rusta Sverige för att klara allt tuffare internationell konkurrens kommer Alliansregeringen satsa på infrastruktur och forskning samt åtgärder som förbättrar investeringsklimatet i Sverige. Tack vare att vi fört en ansvarsfull politik kan vi satsa på bättre tillväxtförutsättningar för fler jobb i växande företag, säger finansminister Anders Borg.

Länk till Finansdepartementets hemsida med samlad information:
http://regeringen.se/sb/d/16392/a/197716

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s