Jag utmanar Johan Andersson (S) på jobbdebatter

Jag utmanar idag i ett öppet brev den socialdemokratiske riksdagsledamoten Johan Andersson (S) på jobbdebatt. Medborgarna i Östergötland har rätt att få reda på var de båda politiska motståndarna står i jobbfrågan. Jag utmanar därför Andersson (S) på debatt på torgen i Motala, Vadstena, Mjölby och Finspång under lördagsförmiddagar i höst och vinter.

För att invånarna i Östergötland ska få veta mer om skillnaderna mellan å ena sidan Alliansens jobbpolitik med förbättrade villkor för individer och företag och å andra sidan Socialdemokraternas skattechock på företag och jobb, utmanar jag Johan Andersson (S) på debatt i Motala, Vadstena, Mjölby och Finspång. Vi är båda Motalabor så det verkar rimligt att börja debattera i Motala och sedan fortsätta till Motalas grannkommuner.

”Förslagsvis pågår respektive debatt under en halvtimma. Motala och Vadstena hinner vi nog debattera i samma dag, till exempel klockan 10.30-11 i Motala och klockan 12-12.30 i Vadstena. Mjölby och Finspång bör däremot få varsitt eget datum. Våra partiorganisationer kan hjälpa till med de praktiska arrangemangen”, skriver jag vidare och erbjuder Johan Andersson att komma med förslag på datum.

Jag skriver också i brevet:

”Moderaterna är ett modernt arbetarparti. Vi är inte nöjda förrän alla som kan och vill arbeta har ett jobb att gå till. Målet för Moderaterna är full sysselsättning. En stark arbetslinje med fler i arbete minskar klyftorna i samhället och är en förutsättning för en trygg gemensam välfärd. Vi tycker att det ska löna sig att arbeta. En av de viktigaste orsakerna till att arbetslösheten i Sverige har varit hög även i högkonjunktur är att de ekonomiska drivkrafterna för att arbeta inte har varit tillräckligt starka.

För att bryta utanförskapet och skapa nya jobb har alliansen genomfört en rad åtgärder, allt från jobbskatteavdraget till halverad arbetsgivaravgift för unga under 26 år, sänkt restaurangmoms från 25 till 12 procent samt införandet av rut- och rot-avdragen. Moderaterna och Alliansen har infört nya arbetsmarknadspolitiska insatser för att kunna erbjuda arbetssökande en mer effektiv och individualiserad hjälp. Nystartsjobben, jobb- och utvecklingsgarantin och jobbgarantin för unga är viktiga redskap för att hjälpa fler individer till arbete.

Socialdemokraterna däremot har udden riktad mot näringslivet, vilket kommer att leda till ökad arbetslöshet om de fick chansen att regera. S nedmonterar försättningarna för att fler människor ska komma i arbete, i synnerhet unga människor som kan ha svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. S halverar rut-avdraget, fördubblar arbetsgivargiften för unga under 26 år och fördubblar restaurangmomsen. Det här är tre åtgärder som med kirurgisk precision slår mot jobb som behövs för att unga ska ha bättre möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Färre kan inte försörja fler.”

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s