Östgötarna får vård rekordsnabbt

Goda nyheter från landstinget i Östergötland, som leds av Alliansen och Vrinnevilistan:

"Tillgänglighetsrekord till vården!

Nya siffror visar att Östergötland fortsätter att förbättra tillgängligheten till vården. Aldrig tidigare har östgötarna fått vård så snabbt som idag.

Hela 90 procent av patienterna har fått komma till specialistvården inom högst 60 dagar. Samtidigt slår vi rekord när det gäller andelen patienter som har fått sin behandling, 88 procent av patienterna har behandlats inom högst 60 dagar.

Även tillgängligheten till läkarbesök på vårdcentralerna är mycket bra. Under de senaste tre åren har 96 – 97 procent av patienterna tagits emot på besök för nya medicinska problem samma dag.

– Förbättrad tillgänglighet har varit ett högt prioriterat område sedan Alliansen och Vrinnevilistan tog över ledningen för landstinget. Successivt har siffrorna förbättrats och vi ligger nu bland de allra bästa i landet, säger Fredrik Sjöstrand (M), 1:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Det är fantastiskt att se hur våra verksamheter har jobbat intensivt med att förbättra tillgängligheten. Vårt mål är att alla östgötar ska kunna känna sig trygga att vården finns när de behöver den. Och så här nära har vi aldrig varit tidigare, avslutar Levi Eckeskog (KD), 3:e vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden."

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s