Jobb och ekonomi på Moderaternas stämma i Norrköping

Moderaternas arbetsstämma pågår för fullt i Norrköping. Härligt att ha stämma på hemmaplan i Östergötland! Idag har finansminister Anders Borg hållit tal och alliansens fyra partiledare gjorde ett bejublat framträdande. Debatterna har handlat om jobb och ekonomi, sjukvårdsfrågor samt just nu EU och utrikespolitik. Här nedan följer några av mina tweets från dagen – de ger en liten bild av det som sagts och gjorts.

Finansministern inleder fredagen på Moderaternas arbetsstämma med ett engagerat tal om vad som bygger Sverige starkt. Inget annat land har kunnat tillföra energi till ekonomin lika mycket, lika länge och lika långsiktigt strukturellt som Sverige.

Finansministern: Sverige har pressat tillbaka utanförskapet med 200 000 så att det nu är lägre än nånsin sedan SCB började mäta.

Finansministern: Vi har förstärkt Sveriges konkurrenskraft – lägre bolagsskatt, forskningsatsningar, investeringar i väg o järnväg. Han nämner bl.a. att regeringen satsat på en ny riksväg mellan Motala och Mjölby och vill bygga en ny stambana.

Finansministern: 3 områden är viktiga framåt. Mer lönsamt arbeta, rusta människor, bredda vägarna till arbetsmarknaden.

Finansministern: Andra utmaningen – stärka konkurrenskraften. Lönsamt driva ftg. Skola o högre utbildning. Investeringsklimat.

Finansministern: Tredje utmaningen är kunskap. En fjärdedel av långtidsarbetslösa fullföljde inte gymnasiet.

Finansministern: 40 mdr mer i skatteintäkter sedan 2006. Fler jobbar i skola, omsorg, vård. 1,2 milj 2006, 1,225 milj 2014.

Finansministern: Vi har trots krisen minskat antalet som lever under svåra ekonomiska förhållanden. Ngn proc i Sv, 10 proc i EU.

Stort jubel när alliansens partiledare kommer till m-stämman. Anna König Jerlmyr leder samtal med partiledarna. Göran Hägglund framhåller att tillgängligheten till vården ökat kraftigt. Nästan vad vi än mäter är svensk sjukvård bäst eller i toppskiktet.

Alliansens partiledare på #mstämma talar om kvalitet i sjukvården, yrkesintroduktionsavtal, regeringsalternativ, skolreformer, entreprenörer.

Utbildningsministern på #mstämma framhåller: Kunskapsskolan är på väg tillbaka i Sverige.

Jan Björklund på #mstämma : Nu är det spel mot ett mål. De andra berättar inte var deras mål är. Det håller inte i en valrörelse.

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s