Dagens pressklipp

Här kommer ett axplock från sådant som jag har haft publicerat idag.

Correns ledarsida publicerar ett brev som jag skrev till dem med anledning av vegetariska dagar i skolan i Motala:

Correns ledare (10/1) förminskar frågan om en vegetarisk dag i veckan i Motalas skolor till att handla om bortskämda barn, trots att två principfrågor står på spel. 1. Kommunfullmäktige ska inte försöka pracka på Motalas barn en vegetarisk livsstil. När man tar ett principbeslut på fullmäktigenivå, i stället för att låta matsedlarna hanteras av kostpersonalen, är det precis det man gör. 2. Svensk köttproduktion minskar. Om vi ska ha kvar svenska bönder och ett öppet landskap behöver vi äta mer, inte mindre, svenskt kött. Troligen vore det bra om vi åt mindre mängd kött totalt, men då måste minskningen tas från importen. Ensidig propaganda mot köttkonsumtion missar den viktiga skillnaden mellan svenskt och importerat kött.

Skolmaten ska vara god och näringsriktig och hjälpa barnen klara skoldagen. Skolmatsalen är inte rätt plats för onyanserad plakatpolitik.

Vidare är riksdagskollegan Finn Bengtsson och jag publicerade i Corren:

Annika Lillemets (MP) hoppas att Correns läsare ska förstå vad hon tycker om export av försvarsmateriel. Till synes ger hon dock dubbla budskap. Först säger hon, trots vad hon skrivit tidigare, att försäljningen av Gripen till Brasilien inte är en skamfläck. Sedan säger hon att export av krigsmateriel ”bidrar till svält, analfabetism och utebliven hälsovård”. Jo, det är nog rätt uppenbart vad hon tycker.

www.corren.se/asikter/debatt/artikel.aspx?articleId=6692986

Corren berättar om mitt möte med Företagarna igår:

Andreas Norlén ville känna Företagarna på pulsen när det gäller deras syn på ungdomsarbetslösheten och höra hur regeringen kan arbeta för att minska den. Det var, enligt Noréns uppfattning, också bevis på att regeringen bryr sig om mindre företag. Företagarna var dock svårflörtade.

www.corren.se/ekonomi/artikel.aspx?articleId=6693626

I MVT skriver jag replik till riksdagsledamot Johan Andersson (S):

Johan Andersson (S) försöker blanda bort korten i sin artikel om det kommunala utjämningssystemet och välfärden (MVT den 30 december).
Andersson hävdar att resurserna till välfärden har minskat. Det är fel. Resurserna till skola, vård och omsorg har ökat under alliansregeringen.

Antalet personer som arbetar i välfärdssektorn är större i dag än 2006, samtidigt som resurserna per elev i skolan har ökat.

Trots att världsekonomin har genomgått den värsta krisen sedan 30-talet har resurserna till välfärdens kärna i Sverige sedan 2006 ökat med 40-70 miljarder kronor, rensat för inflation.

Och till sist i Folkbladet skriver jag och försvarsminister Karin Enström:

Vår fråga till Peter Hultqvist, Billy Gustafsson och Socialdemokraterna är – vilka krisförebyggande åtgärder tänker ni spara in på?
Nyligen debatterades budgeten för vårt försvar och samhällets krisberedskap i riksdagen. I Socialdemokraternas försvarsbudget föreslås stora nedskärningar på krisberedskapsanslagen och pengar till kommuner och frivilligorganisationer hotas.

www.folkbladet.se/opinion/ledare/default.aspx?articleid=6688824

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s