Högre löneökningar i Sverige än i Danmark

Den dansk-svenska nyhetsbyrån News Öresund rapporterar att löneökningarna är betydligt större i Sverige än i Danmark, vilket avspeglar att Sverige har mycket starkare ekonomisk tillväxt än Danmark. Det spelar roll för välståndsutvecklingen i ett land om man har en regering som driver en konsekvent jobbpolitik eller inte. Så här skriver nyhetsbyrån:

”Lönerna för privatanställda i Danmark ökade med i genomsnitt 1,2 procent under 2013. I Sverige ökade de privatanställda tjänstemännens löner med 2,2 procent medan privatanställda arbetare i genomsnitt fick lönen höjd med 2,0 procent.

De högsta genomsnittliga löneökningarna för privatanställda i olika branscher i Danmark stannar vid 1,6 procent. I Sverige har gruvarbetarna fått en löneökning på 6,7 procent under 2013. /…/ Skillnaderna i löneökningar speglar den ekonomiska utvecklingen i de båda länderna. Medan Sverige redovisar en BNP-ökning på 3,1 procent under fjärde kvartalet 2013 föll Danmarks BNP oväntat med 0,5 procent under samma kvartal.”

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s