Fokus på arbete mot kvinnovåld i Söderköping och höjning av restaurangmomsen i Valdemarsvik

Idag besöker jag Söderköping för att där se hur socialtjänsten arbetar mot våld i nära relationer samt en restaurang i Valdemarsvik för att se hur Socialdemokraternas höjning av restaurangmomsen kommer att slå mot restaurangnäringen i Valdemarsvik. Jag träffar också poliser i Söderköping för att samtala om polisarbetet.

Varje år utsätts ett stort antal kvinnor för våld i nära relationer. Detta skapar ett enormt personligt lidande, som också drabbar hela familjer. Därutöver uppgår kostnaderna för mäns våld mot kvinnor varje år till motsvarande 7000 heltidsanställda sjuksköterskor. Vad krävs för att lösa problemet? Hur kommer vi vidare? Med besöket på socialtjänsten vill jag se hur man i Söderköping arbetar med problemet.

Sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga, rot- och rutavdragen och den halverade restaurangmomsen är viktiga verktyg för att skapa fler jobb. Många av de nya jobb som momshalveringen leder till går till grupper som tidigare stått långt från arbetsmarknaden. Jag vill se hur en höjning av restaurangmomsen som Socialdemokraterna föreslår kommer att slå mot Valdemarsvik.

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s