Insiktsfull Expressenledare om KU

Så här skriver Expressen i dagens ledare: ”Och partipolitiken ligger ständigt och lurar i det utskott som enligt vår regeringsform ska granska hur ministrarna skött sitt jobb. KU är ingen domstol, men ledamöterna försöker i allmänhet framstå som en massa O: Oförvitliga. Opartiska, Opolitiska och Objektiva sanningssökare i medborgarnas tjänst. Beklagar, så är inte fallet.

Man skulle ändå ha kunnat tro att åtminstone Björn von Sydow (S) skulle kunna leva upp till några av alla dessa O-ideal. von Sydow är tidigare talman. Docent i statsvetenskap och grundlagslärd. Han är kort sagt en respekterad, kunnig och mycket erfaren politiker.

Men icke. von Sydow var så angelägen om att ge Fredrik Reinfeldt ett tjuvnyp och låta Nuon-soppan spilla över på honom och fyller därför KU-betänkandet med något bludder om att statsministern har ett ’övergripande ansvar’ för att ’beredningsprocesserna’ fungerar. Valrörelsen har ju kommit att bli en förtroendematch mellan statsministerkandidaterna och partiarbetare von Sydow vill gärna dra sitt strå till stacken.”

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s