Europas framtid ligger i våra händer

Idag skriver MUFs distriktsordförande och jag i MVT om EU-valet.

Snart går vi till val för att välja ett nytt parlament till EU. Valet handlar om hur Europas och Sveriges framtid kommer att se ut, hur den vardag vi idag lever i kommer att se ut. Genom Europas framtid skapas även Sveriges framtid, därför är det viktigt att alla vi som kan och har möjlighet funderar över hur vi vill att Europa ska se ut i framtiden.

Genom EU-medlemskapet har vi i Sverige fått helt nya möjligheter när det kommer till frihet och rörlighet. Vi kan studera, arbeta, resa och pensionera oss i andra länder. Den här fria rörligheten är en av de största framgångarna för den europeiska integrationen och en av grundstenarna i EU-samarbetet.

Sverige är ett litet och exportberoende land och genom det öppna och fria Europa har vi kunnat växa oss starkare. Våra företag får via samarbetet tillgång till EU:s inre marknad, som är världens största integrerade ekonomi med mer än 500 miljoner konsumenter. Numera är det dessutom mycket lättare att ta steget ut i Europa eftersom EU-medlemskapet innebär harmoniserade regler för EU:s medlemsländer.

Moderaterna prioriterar alltid jobben och vi vill att de många hinder som kvarstår på den inre marknaden ska tas bort för att skapa mer tillväxt och nya arbetstillfällen i Sverige och i Europa. En stor del av de nya jobben växer fram inom tjänstesektorn. Vi måste därför skapa en verklig inre marknad för tjänster, som gör det enklare att tillhandahålla tjänster över gränserna samtidigt som tjänsternas kvalitet säkerställs.

Vi har tagit ställning, för ett starkt, enat och öppet Europa. Vi tycker att EU-samarbetet främst ska handla om fri rörlighet för varor, tjänster, människor och kapital. Vi vill se att de beslut som kan fattas i Sverige också gör det. Vi tror på Europa.

Ta ställning du också, för det Europa du tror på. Ta ställning och gör din röst hörd genom att rösta i valet innan den 25:e maj. Europas framtid ligger i våra händer.

 

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s