Norlén (M) utmanar Andersson (S) på debatt

Jag har idag skickat ut följande pressmeddelande:

Idag presenterade regeringen sin budgetproposition, en proposition tom på lösningar på hur jobben ska bli fler och hur integrationen ska fungera bättre. Moderaterna har lämnat flera nya förslag för att bryta det nya utanförskapet och för att skapa förutsättningar för en bättre integrations- och migrationspolitik. Därför utmanar Andreas Norlén, förstanamn på Moderaternas riksdagslista i Östergötland, Johan Andersson, Socialdemokraternas förstanamn i Östergötland, på debatt om jobb och integration på en plats i Östergötland som Andersson (S) får bestämma.

– Jag hoppas att Johan Andersson vågar möta mig i en debatt om jobb och integration. Han får välja plats och så får vi tillsammans bestämma en tidpunkt som fungerar för oss båda. Det är viktigt att östgötarna får veta mer om skillnaderna i svensk politik, säger Andreas Norlén.

Norlén vill veta hur Andersson och S ser på följande förslag:

Vill Socialdemokraterna stärka drivkrafterna för att gå från bidrag till arbete?

För att göra det mer lönsamt att arbeta har vi presenterat ett förstajobbet-avdrag och en utökad jobbstimulans inom etableringsersättningen. Vi vill även skapa enklare vägar in på arbetsmarknaden genom förstajobbet-anställning, en ny anställningsform för nyanlända och unga.

Vill Socialdemokraterna införa tillfälliga uppehållstillstånd?

För att stärka drivkrafterna till integration föreslår Moderaterna att tillfälliga uppehållstillstånd på tre år införs, för dem som kommer på egen hand utanför kvotflyktingsystemet. Får man jobb och uppvisad inkomst övergår det till ett permanent uppehållstillstånd.

Vill Socialdemokraterna skräpa försörjningskravet vid anhöriginvandring?

Moderaterna anser att försörjningskravet vid anhöriginvandring bör skärpas för att skapa bättre förutsättningar för fortsatt etablering.

Vill Socialdemokraterna ta ansvar för ökad kostnadskontroll?

Att fortsatt värna en stark ekonomi är avgörande för Sveriges utveckling. Därför behöver kostnaderna för flyktingmottagandet minska. Moderaterna har föreslagit att en princip om säkra länder bör införas. Det innebär att ansökningar från länder där beviljandegraden är låg ska påskyndas. Vi vill även införa så kallat stödboende för ensamkommande barn samt schablonisera ersättningen för platser i olika boendeformer. Till det vill vi att Migrationsverket tar över ansvaret för skola och förskola under tiden i asylboende. Till 2019 handlar det om besparingar på nio miljarder kronor.

Stora utmaningar för Sverige kräver mer debatt och bättre svar. Konkreta reformer lägger grunden för att samhället fortsatt ska kunna bli starkare.

Annonser

Om Andreas Norlén

Jag heter Andreas Norlén, är 44 år, jur dr, Norrköpingsbo och riksdagsledamot (M) för Östergötland sedan valet 2006.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s