– Personligt

Jag är bosatt med min fru Helena i Norrköping, dit vi flyttade 2014. Jag föddes dock i Bromma, Stockholm, den 6 maj det dramatiska året 1973 (då Gustav VI Adolf avled och riksdagsvalet ledde till ”lotteririksdagen” med ställningen 175-175 mellan blocken). När jag var tre år flyttade familjen till Nordingrå, Höga kusten, Ångermanland, varifrån min far härstammar. Ganska snart bar det dock söderut igen, till min mors hemtrakter, Ödeshögs kommun. Under hela min skoltid bodde jag i Ödeshög och jag gick på gymnasiet i Mjölby, där jag tog studenten från Samhällsvetenskaplig linje på Kungshögaskolan 1992.

Sedan började jag läsa juridik på högskolan i Jönköping, men valde så småningom att gå över till det då nystartade Affärsjuridiska programmet med Europainriktning vid Linköpings universitet. Jag avlade affärsjuridisk magisterexamen 1996 och tog så småningom också en traditionell juris kandidatexamen vid Stockholms universitet.

År 1998 återvände jag till Linköpings universitet som doktorand i affärsrätt, knuten till Avdelningen för rätt och rättsfilosofi samt forskarskolan IMIE (International Graduate School for Management and Industrial Engineering). Min forskning resulterade i avhandlingen ”Oskälighet och 36 § avtalslagen” och jag disputerade med godkänt resultat den 14 september 2004, vilket innebär att jag nu är juris doktor (jur dr). Se vidare fliken Doktorsavhandling.

Ett drygt år innan jag kom in i riksdagen arbetade jag heltid på det företag, Kurirengruppen i Sverige AB, som min mor har byggt upp och driver och som producerar tidningar. Företaget startade 1993 och finns i Motala och det var skälet till att vi flyttade till Motala 1995. Från början arbetade vi främst med gratistidningarna Söndags-Kuriren och Fredags-Kuriren, men sedan tillkom de prenumererade tidningarna Länstidningen Östergötland och Länstidningen Värmlandsbygden. Kurirengruppen sålde gratistidningarna till ett annat företag i branschen i januari 2007 och de slogs då samman med en annan tidning till den nya publikationen Östgötatidningen. Jag var under många år ansvarig utgivare för Kurirentidningarna och hade en krönika på sidan två i varje nummer. Läs mer under fliken Familjeföretaget.

Jag har en lång bakgrund inom MUF och moderaterna och blev aktiv som 15-åring i MUF Ödeshög år 1988. Åren 1995-97 var jag distriktsordförande för MUF Östergötland och 2001-2006 var jag 2:e vice ordförande för moderaterna i Östergötland. Jag satt i kommunfullmäktige i Motala 1998-2002 samt 2006-2014 och var även en kortare period ledamot av landstingsfullmäktige.  Jag har också haft diverse nämnduppdrag på kommun- och landstingsnivå.

Sedan den 5 januari 2013 är jag gift med Helena, född Kjellström, som jag bott tillsammans med sedan sommaren 2011. Vi träffades för första gången den 14 januari 2010. År 2016 föddes vår son Henry. I vår familj ingår även katten Bessie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s